СПОРТ ФАОЛИЯТИДА НАТИЖАГА ЭРИШИШ ПСИХОЛОГИК МУАММО СИФАТИДА - Усмонов, Э.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мазкур мақола спорт фаолиятида натижага эришиш психологик муаммо сифатида мавзусига бағишланган. Шунингдек, мақола матнида спорт фаолиятининг психологик хусусиятлари, спорт мотивлари ва унинг намоён бўлиши, муваффаққият мотивлари, рақобатбардошлилик шакллантиришнинг психологик жиҳатлари, спортда фахрланиш ҳисси, ўз-ўзидан қониқиш ҳисси, мақсадга йўналтирилганлик, спортда ҳаракатлар интенсивлиги, спортда мағрурлик ҳисси, муваффаққиятлар билан боғлиқ эҳтиёжлар, спортда ички ва ташқи назорат механизми, спортда махсус қобилиятлар каби масалалар ҳам батафсил ёритилган.