17-19 ЁШЛИ ГИМНАСТИКАЧИЛАРДА МАХСУС ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШ УСЛУБИЯТИ - Жонкобилов, У.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада тест натижаларини баҳолаш тизимини ишлаб чиқиш ва гимнастикачиларнинг жисмоний тайёргарлигининг интеграл кўрсаткичларини яратишга қаратилган педагогик назоратнинг варианти илмий асосланган. Ўтказилган тадқиқотлар шуни кўрсатдики, куч, тезкор-куч, кординацион тайёргарлиги, махсус чидамлилик интеграл кўрсаткичларини умумлаштириш йўли билан тузилган умумий кўрсаткич энг катта ахборот мазмунига эга.