ИННОВАЦИОННАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ И МЕЖДУНАРОДНОЕ СОТРУДНИЧЕСТВО КАК ОСНОВА ПОВЫШЕНИЯ КАЧЕСТВА ОБРАЗОВАНИЯ (из опыта работы кафедры русского языка и литературы НГПИ им. Ажинияза, часть 2) - Ходжаниязова, А.А.; Генжебаева, Г.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақола Ажиниёз номидаги Нукус давлат педагогика институти рус тили ва адабиёти кафедрасининг инновацион фаолияти ва халқаро ҳамкорлигини ўрганишга бағишланган. Олий таълимдаги инновациялар билимларни узатишга, янги билимларни мустақил эгаллаш имконини берувчи асосий компетенцияларни ўзлаштиришга йўналтирилган бўлиши керак. Инновацион фаолият, энг аввало, таълим сифатини ошириш, муайян олий таълим муассасасининг таълим хизматлари бозорида рақобатбардошлигини ошириш шартидир.