SHE’RIY TARJIMADA RADIFNI AKS ETTIRISH MUAMMOLARI - Sapayeva, F.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada she’riy tarjimada janriy muammolarni tadqiq etish, xususan tarjimada radifni aks ettirish masalasiga asosiy e’tibor qaratildi. Maxtumquli she’riyati misolida mazkur muammo mazmuni misralar qatiga singdirib yuborilar ekan, she’riy tarjima amaliyotida oz bo‘lsa-da, bu usul va uslublardan foydalanish, e’tirof etish tarjimonlar uchun maxsus debocha vazifasini o‘tasa ajabmas.