ЭТНОЛИНГВИСТИКА – ЭТНОСТЫ ТИЛ АРҚАЛЫ ТАНЫЎ - Зайрова, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Бу илмий мақолада этнолингвистик йўналишда тил масалалари маданият, халқ урф-одатлари, ишончлари билан боғлаб ўрганиш ҳақида сўз юритилади. Фразеологизмлар ва нақл-мақолларда этноснинг олам ҳақидаги тушунчалари, тилда ўзига хослиги билан дунёнинг тиллик образини ясашда кўчма маънолар яширингани этнолингвистик кўзқарашда исботланган.