МУАЛЛИФ СЕМАНТИК ТИЗИМИНИ АНИҚЛАШДА БАДИИЙ КОНЦЕПТЛАРНИНГ РОЛИ - Халимова, Ф.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Поэтик матн семантикаси қанчалик коннотатив мазмундаги сўзлардан, бадиий концептлардан иборат бўлса, унинг мантиқийлиги ва таъсирчанлиги ҳам шу даражада ошади. Шоир индивидуал хос сўзларнинг ишлатиши унинг идиостилини белгилайди. Шеърнинг прагматик салоҳияти муаллиф идиостилига боғлиқ. Муаллифнинг семантик салоҳиятини белгилашда бадиий концептларнинг роли, яъни поэтик матннинг концептуал тизими аҳамиятлидир.