СӨЗ ҲӘМ ТОПОНИМ ТҮСИНИГИ (Хожели районы топонимлери мысалында) - Есемуратов, А.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мазкур мақолада муаллиф ономастикада ҳозирги кунда долзарб масалалардан бири – сўз ва топоним ҳодисаси тўғрисида фикр юритган. Сўз лексик маънога эга бўлади. Сўз маъносининг тарихий ўзгаришларга ижтимоий учраши барча тилларда ҳам мавжуд, сабаби у одамзод жамиятидаги ўзгаришларга боғлиқ бўлади.