АҲОЛИ ИЖТИМОИЙ-МАИШИЙ ТУРМУШ ШАРОТИДАГИ ЎЗГАРИШЛАР - Аширов, В.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада мустақиллик йилларида Ўзбекистонда, жумладан Навоий вилоятидаги иқтисодий, ижтимоий, маиший турмуш шароитидаги масалалар, вилоятнинг ижтимоий аҳволи, озиқ-овқат маҳсулотларини қимматлашуви ва саноат маҳсулотлари билан таъминланишидаги камчиликлар ва ўзгаришлар, олиб-сотарлик, чайқовчилик, халқнинг ижтимоий турмушидаги янгиланишлар ва бу масалаларни олдини олишга қаратилган қарашлар илгари сурилган. Шунингдек, бозор иқтисодиёти шароитида иқтисодий концепциялар ёритилган.