ЙИРИК МАГИСТРАЛ КАНАЛЛАРНИНГ СУВ РЕСУРСЛАРИНИ ТАҚСИМЛАШ МАСАЛАСИНИНГ МАТЕМАТИК МОДЕЛЛАРИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Қудайбергенов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Сен-Венаннинг чизиқсиз ҳусусий ҳосилали дифференциал тенгламалари асосида магистрал канал қисмларидаги истеъмолчиларга сувни оптимал тақсимлашни бошқаришнинг математик модели Дўстлик канали мисолида ишлаб чиқилди. Шунингдек, канал қисмларининг барча гидравлик ва морфомик параметрларини ҳисобга олган ҳолда канал қисмлари нуқталаридаги барча чегаравий ички шартлари ишлаб чиқилди.