MUSIQA MASHG‘ULOTLARIDA CHOLG‘U ASARLARINI O’RGATISH ORQALI O‘QUVCHILARDA MUSIQIY-ESTETIK DIDNI SHAKLLANTIRISHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Madrimov, B.X.; Samatova, D.S.; Omanqulova, Sh.N. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada musiqa mashg’ulotlarida xalq musiqa merosi hisoblangan cholg‘u asarlari bilan tanishtirish va o‘rgatish orqali o‘quvchilarda musiqiy-estetik didini shakllantirishning pedagogik asoslari va mexanizmlari ochib berilgan. Shu bilan birga o‘quvchilarda “Ustoz- shogird” an’analariga amal qilishni odat qildirish, milliy kuy-qo‘shiqlarimizga, Vatanga, oila va insonlarga mehr-muhabbatini oshirish orqali o‘quvchi yoshlarni musiqiy-estetik didini shakllantirishning keng ko‘lamli xususiyatlari yoritilgan.