физиканинг механика бўлимини муаммоли таълим технологияларидан фойдаланиб ўқитишнинг педагогик асослари - Ибадуллаев, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада муаммоли таълим технологиялари ва уларни олий таълимда қўллашнинг педагогик асослари ёритиб берилган. Муаллиф физиканинг механика бўлимини ўқитишда муаммоли таълимнинг аҳамияти, муаммоли дастур тузиш, муаммоли таълимда ўқитувчи билиши ва қўллай олиши зарур бўлган билим ва кўникмаларни шакллантириш масалалари ҳақида маълумот бериб ўтган.