РАЗВИТИЯ ГИБКОСТИ У ДЕВОЧЕК 8-10 ЛЕТ НА ЗАНЯТИЯХ ХУДОЖЕСТВЕННОЙ ГИМНАСТИКОЙ - Ешбаев, А.Ж.; Утениязова, Ш.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Гимнастикачиларнинг эгилувчанлигини ривожлантириш учун машқлар мажмуаси ишлаб чиқилган. Бадиий гимнастикада дастлабки тайёргарлик босқичида эгилувчанликни ривожлантириш муҳим қисмлардан биридир. Эгилувчанликлик муҳим психофизик сифат бўлиб, у тезлик, куч, чидамлилик, эпчиллик билан биргаликда инсоннинг морфофункционал биологик хусусиятларида ўз таърифини топади.