THE BEST LITERARY ACHIEVEMENTS OF EASTERN AND WESTERN LITERATURE OF THE XX CENTURY IN THE FIGURE OF RALPH ELLISON - Gulomova, Z. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
XX аср адабиёти жаҳон тарихида муҳим ўрин тутади. Бу давр санъат аҳлининг чинакам истеъдодини рўёбга чиқармади, тилнинг руҳ билан бирлигини таъминлашга имконият яратди. Шундай бўлса-да, чинакам халқ ёзувчиси ўз қалбидаги чуқур орзу-истакни турли усуллар, рамзий образлар, деталлар орқали ифодалашга ҳаракат қилган. Жаҳон адабиёти тарихида шундай адиблар борки, улар ижодининг аҳамияти вақт ўтиши билан янада ошиб бораяпти. Машҳур америкалик ёзувчи Ралф Еллисон ана шундай ёзувчилардан биридир.