ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРТАНЫЎ ИЛИМИНИҢ ПАЙДА БОЛЫЎЫ ҲӘМ РАЎАЖЛАНЫЎ БАСҚЫШЛАРЫ - Даўтова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ фольклоршунослик фани пайдо бўлиш ва ривожланиш босқичлари илмий-назарий ўрганилган. Шунингдек, қорақалпоқ фольклоршунослигини тадқиқ қилган хориж ва маҳалий олимларнинг илмий меҳнатлар этироф етилган.