СОМАТИКАЛЫҚ БИРЛИКЛЕРДИҢ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕРДЕ ТИРЕК СӨЗ СЫПАТЫНДА БЕРИЛИЎИ - Шынназарова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ тили фразеологик системасида соматик фразеологизмлар анализ қилинган.Туркий ёзма ёдгорликларда соматик бирликларнинг қўлланилиши ҳақида фикр юритилган.Соматик доминанталарнинг фразеологизмларни ҳосил қилишдаги ўрни,аҳамияти айтилган ва лингвомаданий таҳлиллари қараб чиқилган.