BIR OʻQLI DEFORMATSIYANING KUPRATI OʻTAOʻTKAZUVCHANLIK KRITIK HARORATIGA TA’SIRI - Jalekeshov, A.S.; Ya.Yavidov, B. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada bir oʻqli deformatsiya ta’sirida YBCO kuprati polaron massasi va Boze-Eynshteyn kondensatsiya harorati qiymatining oʻzgarishini oʻrganish uchun maqbul yondashuv taklif etilgan. Bundan tashqari ning bir oʻqli deformatsiya hosilalariga oid hisoblashlar natijalari taqdim etilgan.