ҲАРБИЙ АУДИТОРИЯГА ИНГЛИЗ ТИЛИДА SCHWA /Ə/ ТОВУШИНИ ЗАМОНАВИЙ УСУЛЛАР ОРҚАЛИ ЎҚИТИШНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИГИ - Раджабов, Н.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола ҳарбий аудиторияга инглиз тилида Schwa /ə/ товушини замонавий усуллар орқали ўқитишнинг ўзига хос хусусиятларини таҳлил қилишга бағишланган. Унда Schwa /ə/ товушини ўқитишнинг бир нечта замонавий усуллари ўрганилган ва уларни ҳарбий аудиторияда қўллашда ҳисобга олиниши лозим бўлган жиҳатлар очиб берилган. Шунингдек, мақолада ҳарбий аудиторияга инглиз тилида Schwa /ə/ товушини ўқитишнинг ўзига хос усули ишлаб чиқилган. Бу усул “Schwa Spelling and Pronunciation” (Schwa унлисининг ёзилиши ва талаффузи) деб номланиб, унинг қай йўсинда қўлланилиши ва афзалликлари изоҳланган.