ҲƏР ҚЫЙЛЫ ОҚЫТЫЎ ТИЛЛЕРИ ШАРАЯТЫНДА МЕКТЕП МОТИВАЦИЯСЫН ҮЙРЕНИЎ МƏСЕЛЕСИ - Клычева, З.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мазкур мақолада Қорақалпоғистон Республикасида қорақалпоқ, ўзбек, рус тилларида ўқитиш жараёнида мактаб мотивациясини тадқиқ олиб бориш масаласи кўрилиб чиқилади. Ўқитиш мотивлари, таълим мотивацияси динамикаси, шунингдек, ўқитиш тилининг ҳозирги замон ўқувчиларининг ижтимоийлашув жараёнига таъсири муаллиф томонидан аниқланди.