ТИЛШУНОСЛИКДА СЎЗ БИРИКМАСИНИНГ МОҲИЯТИ ҲАҚИДАГИ МУНОЗАРАЛАР - Бобоева, М.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада сўз бирикмалари назарияси шаклланишининг тарихи ва сўз бирикмаларининг умумназарий муаммоларини тадқиқ этиш соҳасида ечимини кутаётган муаммолар ҳақида фикр юритилади. Сўз бирикмаси тизимини мукаммал ўрганиш ҳаракатлари ўтган асрнинг ўрталарида янада жадаллашиб, ушбу тизим бирлигини сўз ҳосил қилувчи морфосинтактик, синтагматик, семантик омилларни тавсифлаш ва сўз бирикмаларини бошқа лисоний бирликлардан фарқлаш ҳамда таснифлаш борасида қатор изланишлар олиб борилди. Изланишлар натижасида эришилган хулосалар сўз бирикмаси тизими ҳақидаги таълимотнинг назарий тус олишига туртки берди.