ЎҒУЗНОМАЛАР: УЛАРНИНГ СОНИ АСЛИДА НЕЧТА? - Орипов, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ўғузномалар туркий халқлар орасида кенг тарқалган асарлар сирасига киради. Ўғузномалар XII-XIII асрлардан бошлаб то ҳозирги кунга қадар давом этиб келаётгани эътиборга молик жиҳат. Ўғузномалар ҳақида фон Диц, Х.Кўрўғли, Н.Раҳмонов, Ф.Баят, А.Шомил сингари атоқли олимлар тадқиқотлар олиб боришган. Ушбу асарлар ҳақида яна кўплаб фикр-мулоҳазалар билдирилиши, табиий.Ушбу мақолада ёш тадқиқотчи томонидан янги Ўғузномаларга оид фикрлар билдирилади ҳамда имкон борича асосланади.