2000-ЖЫЛЛАРДАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ РОМАНЫ: ТАРИЙХЫЙ ДӘРЕК ҲӘМ ЖАЗЫЎШЫНЫҢ КѲРКЕМ ҚЫЯЛЫ - Нуржанов, П. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада 2000 йиллардаги қорақалпоқ тарихий романи проблематикасининг ва қаҳрамон образи яратилишининг ўзига хослиги К.Каримовнинг «Дарвиш» асари мисолида таҳлил қилинган.