ЕРТЕК ТИП СЮЖЕТЛИ ДӘСТАНЛАРДЫҢ ҲӘМ ЕРТЕКЛЕРДИҢ ОБРАЗЛАР СИСТЕМАСЫНЫҢ ӨЗ-АРА УЛЫЎМАЛЫҚ ТӘРЕПЛЕРИ («Шарьяр» дәстаны мысалында) - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада эртак тип сюжетли достонларнинг эртаклар билан боғлиқ жиҳатлари ўрганилган. Асосан, образлар системасидаги умумийлик ўрганилиб, Шаҳриёр достони мисолида таҳлил қилинган.