ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЛАРЫНДА ПЕРЗЕНТСИЗЛИК МОТИВИНИҢ ГЕЙПАРА ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Исаков, Р.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоқ халқ достонларида фарзандсизлик мотивининг ўзига хос жиҳатларига боғлиқли масалалар кўрилиб чиқилади. Кардош туркий халқларнинг фольклори намуналаридаги фарзандсизлик мотивига боғлиқли ишланган илмий фикрлар манба сифатида фойдаланилган.