САЛТ-ДӘСТҮР ПОЭЗИЯСЫНДА БЕТ АШАР ҚОСЫҚЛАРЫНЫҢ ӨЗИНЕ ТӘН ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Ешимуратова, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада аждодларимиздан мерос бўлган миллий қадриятларимизни тиклаш, анъаналаримизни чуқур ўрганиш мақсадида, қорақалпоқ халқининг никоҳ тўй маросимида “бет очар” жанри, унинг ўтказилиш тартиби, ва ўзига хос хусусиятлари ҳақида сўз юритилган.