ХУДОЖЕСТВЕННАЯ КОНЦЕПЦИЯ КАТЕГОРИИ ПАМЯТИ В ПОВЕСТИ ВАЛЕНТИНА РАСПУТИНА «ПРОЩАНИЕ С МАТЕРОЙ» - Алламуратова, Г.Ж.; Алламуратова, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада хотира ва онгсизлик ўртасидаги кураш шаклидаги умуминсоний маънога эга ички ахлоқий зиддият кўриб чиқилади. Бу “Матёра билан видолашув” қиссасининг бутун бадиий тизимининг, унинг ахлоқий-фалсафий консепсиясининг бошланғич нуқтасидир. Шунингдек, хотира бу ҳикоянинг образлар тизимида изчил ифодаланган бадиий категория сифатида қаралади.