ТҮРКИЙ ХАЛЫҚЛАР РУЎҲЫЙ-ӘДЕБИЙ ӘЛЕМИНИҢ ЖАРЫҚ ЖУЛДЫЗЫ - Алламбергенов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоқ диёрида яшаб ўтган Хаким ота Сулайман Боқирғонийнинг ҳаёти ва ижоди ҳақида сўз боради. Хусусан, Хожа Ахмед Яссавийнинг шогирди сифатида Сулаймон Боқирғонийнинг суфизм таълимотини кенг таркалишида қўшган хиссаси, диний ва адабий асарлари кенг таҳлил қилинади.