ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНДЕ КӘСИПЛИК ЛЕКСИКАНЫҢ ЭТНОМӘДЕНИЙ СЫПАТЫ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоғистон ойконимлари касбий лексикасининг этно маданий, маъно хусусиятлари таҳлил қилинган. Маҳаллий халқнинг шуғулланган касб турлари, уларга оид лексиканинг жой номларида акс этиши, бу тип ойконимларни ўрганишнинг аҳамияти батафсил ёритиб берилган. Топонимик ва этнографик маълумотлардан фойдаланилган.