ЧОРРАҲАДАГИ ТРАНСПОРТ ОҚИМИНИ БОШҚАРИШНИНГ НЕЙРОН ТЎРЛИ ТИЗИМИНИ ЛОЙИҲАЛАШ - Жалелов, Р.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада чорраҳа учун светофорни бошқаришнинг интеллектуал тизими кўп қатламли нейрон тармоқ бўлиб, оптималлаштириш ва кластерлашнинг комбинацияланган муаммосини ҳал қилишга имкон бериши тасвирланган. Шунингдек, мақолада чорраҳаларни транспорт тармоғига бирлаштириш масалалари кўриб чиқилган. Нейрон тўрини ўқитиш усуллари аниқланган.