ВЛИЯНИЕ ЛЕГИРОВАНИЯ НИКЕЛЕМ И МАРГАНЦЕМ НА КОНЦЕНТРАЦИЮ КИСЛОРОДА В КРЕМНИИ - Илиев, Х.М.; Турсунов, М.О.; Исамов, С.Б.; Ковешников, С.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Бинар нанокомплексларни ўз ичига олган кремнийнинг электр хоссалари анъанавий ярим ўтказгичлардан, шу жумладан турли хил киришма атомлари билан легирланган кремнийдан оптик ва электр хусусиятлари билан фарқ қилиши кўрсатилди. Юқори ҳароратларда марганетс ва никел киритилганда кремний ҳосил қилувчи нанокомплекслар оптик фаол кислородга таъсир қилиши ҳақида келтериб ўтилган. Олинган натижалар шуни кўрсатадики, марганетс ва никел легирланган намуналарда оптик фаол кислород контсентратсиясининг камайишига олиб келади.