ФИЗИКАДА ЗАМОНАВИЙ ЭНЕРГИЯ МАНБАЛАРИГА ОИД КОМПЕТЕНЦИЯЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА ЎҚУВ-ДИДАКТИК ВОСИТАЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ МЕТОДИКАСИ - Халияров, Ж.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада мактаб физика курсида замонавий энергия манбаларига оид фундаментал ва амалий тушунчаларни компетенциявий ёндашувлар асосида шакллантириш методикаси бўйича таклиф ва тавсиялар келтирилган. Шунингдек, физика дарс, тўгарак ва факультатив курсларини ташкил этишда ўқув-дидактик воситаларидан самарали фойдаланиш имкониятларига доир методик ишланмалар баён этилган.