СҮЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИ ЖӘРДЕМИНДЕ ЖОҚАРЫ ОҚЫЎ ОРНЫ ТАЛАБАЛАРЫНЫҢ ҚӘСИПЛИК КӨЗҚАРАСЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ - Уразимова, Т.В.; Сарсенбаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола тасвирий санъат орқали болажак ўқитувчиларнинг касбий маҳоратини шакллантиришга бағишланган. Бу ерда эстетик тарбия муҳим роль ўйнайди, бу шахснинг дунёқараши, интеллектуал ва ижодий потенциалини ривожлантиришга ёрдам беради. Шунунг учун таълим жараёни ижодий одамнинг таълимга, мулокот, ҳаётнинг турли соҳаларида ҳамкор бўлишга тайёр бўлиши керак.