PUL QIYMATINI IFODALOVCHI NUMERATIVLARNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Toirova, G.I.; Achilova, N.H. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ushbu maqola tilshunosligimizda tadqiq etilayotgan o`lchov so`zlar pragmatikasi haqida bo`lib, ularning tarixi, foydalanish o`rni hamda qo`llanilish usuli doirasi haqida ham alohida so`z boradi. Bundan tashqari, o`zbek tilshunosligidagi o`lchov so`zlar hamda boshqa tillar doirasidagi hisob so`zlar qiyosi ushbu maqolada ko`rib chiqiladi. Maqolada son so`z turkumi, uning tarkibidagi pul ma’nosini ifodalovchi hisob so`zlarning pragmatik xususiyatlari, ularning nutqda voqelanishi haqida so`z yuritiladi. Pul qiymatini ifodalovchi hisob so`zlarning pragmati xususiyatlari shundan iboratki, ularning qo`llanilishda, asosan, nutqiy vaziyat hisobga olinadi hamda ma’lum sharoit nuqtayi nazaridan pragmatik jihatdan yondashiladi.