ОЛИЙ ЎҚУВ ЮРТЛАРИ ИЛМИЙ ВА ИННОВАЦИОН ФАОЛИЯТИНИ ТИЖОРАТЛАШТИРИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Ҳакимов, Н.Ҳ.; Бекбаев, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада жамият тараққиётининг янги босқичида Ўзбекистон Республикасида олий таълим тизимини ислоҳ қилишнинг устувор вазифа сифатида белгиланганлиги ва ушбу воқеликнинг янги тараққиёт жараёнидаги ўрни таҳлил қилинган. Мақолада профессор-ўқитувчиларнинг илмий ва инновацион фаолиятини тартибга солувчи ҳуқуқий асосларнинг олий таълимдаги ислоҳотлардаги аҳамиятини, кадрларнинг янги корпусини тайёрлашдаги халқаро тажрибалар, ушбу фаолиятнинг истиқболдаги йўналишлари асосланган. Шунингдек, профессор-ўқитувчилар ўқув, илмий фаолиятини жадаллаштириш жараёнининг сифат кўрсаткичларини ошириш омилларидан ҳисобланган, илмий ишлар натижаларини тижоратлаштириш механизмлари мазмуни тадқиқ қилинган.