LUQMON BO‘RIXON IJODIDA XARAKTER DINAMIKASI VA RUHIYAT MASALASI - Sadullayeva, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada bugungi o‘zbek adabiyotida o‘z o‘rniga ega yozuvchi Luqmon Bo‘rixon hikoyalarining o‘ziga xosligi, ijodkor uslubi va mahorati, hikoyalarida xarakter dinamikasi, qahramon ruhiyati masalasi muallifning “Tokchadagi tumor” hikoyasi misolida tahlillanadi. Badiiy asarning eng xarakterli xususiyati, unda inson ruhiy olami butun murakkabliklari, ziddiyatlari, butun sehri bilan namoyon bo‘lishi, ruhiy olam tasviri esa, qahramon fikr-kechinmalari, o‘ylari, xayolot olami, tuyg‘ulari bilan aks etishi misollar yordamida o‘z tasdiqini topgan.