ЛИРИКАЛЫҚ ШЫҒАРМАЛАРДА ТЫНЫШЛЫҚ ТЕМАСЫ (Шайыр Өсербай Әлеўов дөретиўшилиги мысалында) - Жиемуратова, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада шоир Ўсербай Алеуовнинг ижодида тинчлик, осойишталик мавзусида яратилган шеърлари ҳақида сўз юритилади. Шоир лирикасида осойишталикни бузишга уринаётган урушлар, ядро қуролларининг инсониятга ва бутун оламга зарари, табиатда мувозанатнинг бузлиши ҳақидаги фикрлари билан танишасиз. Шоирнинг ер сайёрасини асраш, тинчликни таъминлаш бўйича билдирилган фалсафий фикрлари ҳақида баён этилади.