КӨРКЕМ-ҲҮЖЖЕТЛИ ПОВЕСТЬЛЕРДЕ ТЕМАТИКАЛЫҚ ИЗЛЕНИСЛЕР - Жәримбетова, Т.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ адабиётида бадиий ҳужжатли қисса энг биринчи навбатта реал воқеаларга асосланиши, ундаги яшаётган ёки яшаб кетган қаҳрамон образини яратиш ва мавзувий йўналиш-воқеалар, образлар ёрдамида очиб берилиши ҳақида сўз боради.