И.ЮСУПОВ ЛИРИКАСЫНДА МУЗЫКАҒА БАЙЛАНЫСЛЫ СИМВОЛЛАР - Даниярова, Г.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада халқ шоири, Ўзбекистон Қаҳрамони И.Юсупов шеъриятида қўлланилган мусиқа билан боғлиқ рамзлар поэтик таҳлил қилинган. Бадиий сӯз ва мусиқа ӯртасидаги боғликлик лирик шеърлар мисолида аниқланади. Мақолада И.Юсупов ижодидаги муза, лира сӯзларининг рамз сифатида қӯлланилиши, шунингдек мифологик қаҳрамон Орфей ҳақида фикрлар келтирилган.