МЕДИА ТИЛИНДЕ МӘНИ АЛМАСЫӮ ЖАҒДАЙЫ (ПРОЦЕСИ): ТЕОРИЯЛЫҚ АНАЛИЗ - Толеўбаева, А.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада тилшуносларнинг газета тилини ўрганишга бўлган қизиқишининг тобора ортиб бораётгани, бунинг ўзига яраша сабаблари кўрсатилиб, биринчидан, газета медиа тилига хос бўлган асосий стилистик усул ва воситаларни ўзида мужассам этган энг қадимги оммавий ахборот воситаси бўлса, иккинчидан, лингвистик тавсиф нуқтаи назаридан қараганда, газета матнлари ҳар томонлама ўрганиш ва илмий тадқиқ қилиш учун қулай. Газетада маъно кўчиш усулларидан фойдаланиш орқали нафақат ахборот, балки прагматик функцияларни ҳам бажараши. Метафора газета матнининг муҳим маъно ясовчи омили бўлиб ҳам хизмат қилаши хусусиятлари урганиб чиқилган.