СЎНГГИ ДАВРДА ЎЗБЕК ХАЛҚ ДОСТОНЛАРИНИ ЎРГАНИШНИНГ ЛИНГВИСТИК АСОСЛАРИ - Нурбоев, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада ўзбек тилшунослиги соҳасида кейинги ўн йил мобайнида ҳимоя қилинган докторлик, номзодлик, фалсафа доктори (PhD) диссертациялари, шунингдек, эълон қилинган асосий монографик тадқиқотлар луғатлардаги илмий ғоялар, янги фикр-мулоҳазалар қисқача таҳлил этилган. Муайян тадқиқотларда кўтарилган масалалар, хусусан, халқ достонларининг лексик материалининг шева ва адабий тилга муносабатини очишга бағишланган лексик материаллар таҳлилига кенг қамровли ёндашилган, тадқиқотларнинг илмий янгиликлари тавсифланган.