ҚАРАҚАЛПАҚ МУЗЫКА КӨРКЕМ ӨНЕРИ ТАРИЙХЫНДА СИМФОНИЯЛЫҚ ОРКЕСТРДИӉ РАЎАЖЛАНЫЎ БАСҚЫШЛАРЫ - Алланбаев, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоқ мусиқа маданияти тарихида симфоник оркестрнинг ривожланиш босқичлари, Қорақалпоғистонда мусиқа маданияти бўйича профессионал жамоанинг шаклланишида Бердақ номидаги қорақалпоқ давлат мусиқали театрида саҳналаштирилган опера, мусиқали драма спектаклларининг ўрни ҳақида сўз боради. Шунингдек, Ўзбекистон давлат консерваториясининг Нукус филиалини очилиши ва филиалда ташкиллаштирилган “Халқ созлари” ансамбли, “Халқ созлари” оркестри, “Симфоник” ва “Камер” оркестрларининг ёшлар тарибиясида тутган ўрни ҳақида теран фикр юритилган.