ДАВРИЙ НАШРЛАРДА ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИ ҚОРАҚАЛПОҚЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ-ҲУҚУҚИЙ АҲВОЛИГА ОИД АЙРИМ МАЪЛУМОТЛАР (ХIХ АСРНИНГ СЎНГГИ ЧОРАГИ – ХХ АСР БОШЛАРИ) - Абдуллаева, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Амударё бўлимида Россия империяси босқини даврида кенг тарқалган ва ягона империя сиёсати тарғиботчиси ҳисобланган расмий даврий газеталардаги ҳудуднинг ижтимоий-ҳуқуқий бошқаруви соҳасига оид бўлган мақолалар, маълумотлар таҳлил этилган. Хусусан, ўлкадаги ҳолат, солиқ турлари, шаҳарлардаги савдо-сотиқ ривожи, «Орол флотилияси» фаолияти, балиқ турлари ва савдоси, ҳатто Боку, Астрахан ва бошқа шаҳарларгача балиқ етиштириб берилганлиги ҳақида ёзилган.