МИРЗАЧЎЛ БИОЛОГИК РЕСУРСЛАРИГА АНТРОПОГЕН ОМИЛЛАРНИНГ ТАЪСИРИ - Холдорова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада юртимизнинг алоҳида ҳудудлари табиий шароити шаклланишининг органик дунёси ҳақида сўз юритилади. Айниқса антропоген таъсир оқибатида шўрланиш даражаси юқори бўлган Мирзачўл табиий ўлкасида органик ресурсларидан фойдаланишга янгича ёндашув замон талаби эканлиги таъкидланади.