ЎЗБЕКИСТОН ШАРОИТИДА ЭЧКИЛАР (CAPRA HIRCUS L.) ГЕЛЬМИНТЛАРИНИ ЎРГАНИЛИШ ҲОЛАТИ - Дадаев, С.; Палўаниязова, Д.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг турли биоценозларида эчкиларда учрайдиган гельмитлар фаунаси ҳақидаги маълумотлар келтирилган. Кўп йиллик олиб борган тадқиқот ишларимиз натижасида, шунингдек гельминтолог олимларимиз томонидан чоп этилган адабиётларни таҳлил қилинганимизда, Ўзбекистон худудида боқиладиган эчкиларида 74 тур гельминтлар учрашлиги, улардан 10 та тури цестодаларга, 6 та тури трематодаларга ва 58 та тури нематодаларга мансуб эканлиги аниқланаган