ЭКОНОМИЧЕСКАЯ ЭФФЕКТИВНОСТЬ ВНЕДРЕНИЯ УСОВЕРШЕННЫХ РЕЖИМОВ РАБОТЫ ОБЪЕКТОВ ДЖИЗАКСКАЯ ГОЛОВНАЯ НАСОСНАЯ СТАНЦИЯ - Эсонтурдиев, М.Н.; Жумамуратов, Д.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола ЖБНС объектларининг такомиллаштирилган иш режимларини жорий этишнинг иқтисодий самарадорлигини аниқлашга бағишланган. Мақолада суғориш учун машина сув кўтариш тизимларида сув таъминоти режимларини ҳисоблаш методологиясини жорий этишда замонавий компьютерлар, алгоритмлар, маълумотлар базалари ва дастурий модуллардан фойдаланиш асосида машинали сув кўтариш тизими орқали сув таъминотини яхшилаш ҳақида айтилган.