ТАЛАБАЛАРНИНГ КАСБИЙ-АМАЛИЙ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИГИ - Шайимарданов, Ш.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада педагогика олий ўқув юртлари талабаларининг жисмоний ривожланиш ва касбий-амалий жисмоний тайёргарлигига оид масалалар кўриб чиқилган. Уларни келгуси меҳнат фаолиятида катта муваффақиятларга эришишни таъминловчи омиллар аниқланган. Корреляцон таҳлил материаллари шунга гувоҳлик берадики, қўлланиладиган махсус назорат машқлари ва тайёргарликни комплекс дастурлари асосини ташкил этувчи асосий гимнастика воситалари юқори даражада аҳамиятли ва ахборотлидир.