ТЕХНИКА ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ТАЛАБАЛАРНИНГ ТАДҚИҚОТЛИ КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ОМИЛЛАРИ - Ўктамова, Ш.Ҳ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ўтказилган назарий таҳлил–техника олий таълим муассасалари талабаларининг тадқиқотли компетенциясини ривожлантириш мезонларини ажратиб кўрсатишга имкон беради. Мақолада ўқув жараёнини ташкил этишнинг педагогик шартлари шакллантирилганлиги келтирилган бўлиб, унга кўра битирувчиларнинг илмий-тадқиқот компетенциясини ривожлантириш институтнинг таълим муҳити самарадорлигини оширилишига хизмат қилиши таъкидланган.