AKADEMIK LITSEY O’QUVCHILARIDA FUQAROLIK POZITSIYANI TARBIYALASHNING NAZARIY ASOSLARI - Orinbetov, N.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada fuqarolik, fuqaroviylik, faol fuqarolik, pozitsiya, ijtimoiy faollik tushunchalari va ularning ma’no-mazmuni berilgan. Shuningdek, maqolada akademik litsey o’quvchilarida ta’lim-tarbiya jarayonida fuqarolik, faol fuqarolik, ijtimoiy faollik tushunchasini va fuqarolik pozitsiyani tarbiyalashning ilmiy-nazariy asoslari bayon qilingan.