PEDAGOGIK YO‘NALISHLARDA TAHSIL OLUVCHI TALABALARDA SOG’LOMLASHTIRISH TEXNOLOGIYASI VA SALOMATLIKNI TARG‘IB QILUVCHI DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISH - Mattiyev, I.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ushbu maqolada sog’lomlashtirish texnologiyalarining mazmuni, sog’lom turmush tarzini tashkil etish va o’tkazish bo’yicha bilimlar tizimi, rekreatsion jismoniy madaniyatning asosiy qadriyatlari fondini shakllanishi, sog’lomlashtirish texnologiyalari sohasida jismoniy tarbiya, tibbiyot, psixologiya va boshqa sohalardagi ilm-fanning turli sohalaridan amaliy bilimlar tizimi muhim ahamiyat kasb etishiga to‘xtalib o‘tilgan.