КОМИЛ ИНСОН ҒОЯСИ ЭТНОПЕДАГОГИКАНИНГ АСОСИЙ МАСАЛАЛАРИ СИФАТИДА - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада комил инсонни шакллантириш ғояси одамзот цивилизацияси ривожланишининг барча босқичларида энг аҳамиятли, долзарб муаммо бўлганлиги мисоллар орқали таҳлил қилинади. Комил инсонни тарбиялаш масаласи қорақалпоқ халқи этнопедагогикасида ҳам қадимдан энг асосий долзарб вазифа эканлиги такидланади.