КИНОПУБЛИЦИСТИКА ЖӘРДЕМИНДЕ ХАЛЫҚТЫҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ САНА-СЕЗИМИ ҲӘМ МӘДЕНИЯТЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ - Тажадинова, Г.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон кинодокументалистикасининг бугунги ҳолати ва унинг республика аҳолисининг экологик онги ва маданиятини ривожлантиришга қӯшаётган ҳиссаси ҳақида сӯз боради. Кинодокументалистикага тегишли овозсиз кино ёрдамида тарбия услуби публицистик воситалар орқали маданиятни шакллантиришнинг ӯзига хос хусусиятлари очиб берилган.